LA NOSTRA HISTÒRIA

fotoiaio.jpg

Francisco Gutiérrez Cerezo va iniciar la trajectòria de la nostra empresa cap als anys 50.

 

Fuster de professió, va ésser el clar exemple de l’evolució d’aquest ofici cap a la fabricació de taüts i amb el pas del temps a la organització i coordinació dels serveis funeraris, adaptant-se als costums i necessitats dels enterraments de cada època.

 

Un dels  primers enterraments documentat va ser el del sacerdot i rector Mn. Josep Llovera Bellera el dia 26 de maig del 1955.

 

Francisco Gutiérrez, en pocs anys, va començar a coordinar les diverses necessitats que requereix un enterrament : preparació del difunt, el taüt, les flors, els recordatoris, el sepeli ...

L’any 1960 amb la compra d’un Ford Deluxe sedan es va implantar el primer cotxe motoritzat i al mateix temps  se l'hi va atorgar la concessió municipal del transport dels fèretres des de la casa mortuòria a l’església i el cementiri.

coche.jpg
papa.jpg

L’any 1971, el seu fill Francesc Gutiérrez Almarcha, es  va incorporar a l’empresa i en aquell moment es va adquirir un Cotxe fúnebre nou (Seat 1500) per poder efectuar trasllats nacionals i internacionals  i adaptar-se a la  normativa i requisits que exigien els serveis funeraris en aquelles dates.

Francesc Gutérrez Almarcha

L’any 1986 amb l’empenta i l’actitud per millorar i oferir un servei adient a les necessitats canviants del sector, es va obrir una sala de vetlla als baixos del domicili familiar, mentre s'efectuaven les obres del nou Tanatori de Sant Esteve

A partir d’aquell any en Francesc i la seva esposa Mercè Albanell Galvany van sumar esforços per tirar endavant la que en un futur es convertiria en una empresa respectada i valorada per la gent de la comarca.

central.jpg

Edifici adquirit per la rehabilitació

i construcció de les noves instal.lacions (esquerra)

i ja amb les obres finalitzades (dreta).

funeobres.jpg

El nou tanatori s'inaugurà el 5 de març de 1990 i l’empresa es va consolidar com a referent a La Seu d’Urgell i a la comarca de l’Alt Urgell.

inaug.jpg

Amb l'emplaçament a les afores de la ciutat, en un lloc ben comunicat i de fàcil accés (aquesta era la tendència dels  tanatoris de referència en les grans ciutats) i amb 600 m2, ja disposava en aquells anys, d’unes instal.lacions i equipaments moderns:   oficines, sales de vetlla, sala de tanatopràxia, túmuls refrigerats...

 

Tot, pensat, per a la gestió funerària i per donar un millor servei a les families.

L’any 1999,  Gilbert Gutiérrez Albanell, es converteix en la tercera generació de la família que s’incorpora al capdavant de la trajectòria de l’empresa que va iniciar el seu avi ja fa quasi 70 anys.

 

Durant el 2010 realitza els estudis del curs de tanatopràxia de l’IFT (Institut francès de tanatopràxia), i es diploma com a tanatopràctic pel mateix institut.

dip.jpg
011.jpg

Novament, uns anys més tard amb l’esforç que representa per una petita empresa familiar, es construeix a Puigcerdà i s’inaugura el 2014, el nou Tanatori Sant Marc.

 

Així l’empresa es consolida amb la  seva presència a l’Alt Urgell i la Cerdanya, donant servei, no només a les capitals, sinó també als pobles de les dues comarques.